Steenmarters in Zutphen?

Wie last heeft van ongedierte zal dit graag willen oplossen door de dieren te bestrijden. Zo bent u in één klap van uw overlast af. Maar wat als u last heeft van ongedierte dat op de lijst staat van beschermde diersoorten in Nederland? De steenmarter is hier een voorbeeld van. Steenmarters werden vroeger bedreigd met uitsterven en zijn toentertijd op de lijst van bedreigde diersoorten gezet. Tegenwoordig wordt het beestje veel meer gezien en wordt het dier zelfs gerekend als ongedierte.

Wat richten steenmarters aan?

Hoe schattig steenmarters ook mogen lijken, niets is minder waar. De dieren kunnen voor enorme schade en overlast zorgen. Wat kan een steenmarter aanrichten?

  • Steenmarters leven voornamelijk op zolders of in schuren. De dieren zijn erg actief in de nacht en ze rennen het liefst rondjes. Hierdoor maken de dieren enorm veel lawaai en kunnen ze u slapeloze nachten bezorgen.
  • Staat uw auto in de garage? Pas hier dan extra goed op wanneer u vermoedt dat u een steenmarter op bezoek heeft! Steenmarters houden ervan om te knagen op kabels, en al helemaal als het autokabels zijn. De dieren kruipen graag onder motorkappen om bijvoorbeeld uw remkabel kapot te knagen. Levensgevaarlijk!
  • Veel uitwerpselen en allemaal op dezelfde plek: steenmarters zijn erg gehecht aan één plaats. Dit zorgt echter wel voor een enorme stankoverlast.

Schakel bij overlast door een steenmarter Van der Linde dienstverlening in! Wij verjagen de dieren effectief.